| segrei4ernov | Дата: Воскресенье, Сегодня, 00:12:45 | Сообщение # 1 |
|
Трогаюсь с первого раза
Статус: Оффлайн Я тут с 11-Мар-2026
| Həmin gün işdə çox ağır gün idi. Rəhbərlik yeni layihə vermişdi, saatlarla kompüter arxasında oturmuşdum. Gözlərim qızarmışdı, boynum tutulmuşdu. Axşam evə gələndə heç nə yeməyə də həvəsim yox idi. Çay dəmlədim, stəkanı götürüb həyətə çıxdım. Bir az oturdum, sərin hava üzümə dəydi. Rahatladım. Sonra evə girib divana uzandım.
Telefonu əlimə aldım. Bildirişlərə baxdım, hamısı boş şeylər. Bir qədər düşündükdən sonra qumar saytına girmək qərarına gəldim. Artıq bir müddətdir ki, oynamırdım. Amma həmin gün sinir gərginliyimi bir az olsun yayındırmaq istəyirdim. Sayta daxil oldum. Hesabımda bir qədər pul var idi. Depozit qoymadım, hazır olanla başladım. Slot açdım, oynamağa başladım.
İlk on dəqiqə yaxşı keçdi. Az-az udurdum, hesabım böyüyürdü. Sonra dalbadal itirməyə başladım. Əsəbləşdim. Daha çox qoydum, yenə itirdim. O an özümü saxlamalı idim, amma saxlamadım. Düşündüm ki, “indi qaytaracam”. Bir saat ərzində hesabımda olan pulun çoxunu itirdim. Birdən özümə gəldim. Telefonu yerə qoydum, durub bir stəkan su içdim. Öz-özümə dedim: “Sən nə edirsən?”
Həmin gecə yatanda fikirləşdim. Ertəsi gün işdə də beynim o idi. Axşam evə gələndə qərar verdim ki, qaydalarımı dəyişim. Əvvəllər limitim var idi, amma ona əməl etmirdim. İndi isə ciddi qayda qoymalı idim. Oturdum, düşündüm. Və qərar verdim: mostbet withdrawal limit nədirsə, mən öz şəxsi limitimi də qoyacam. Hər gün itirəcəyim maksimum məbləği müəyyənləşdirdim. Və dedim ki, bu limiti heç vaxt keçməyəcəyəm.
Həmin həftənin sonunda yenə girdim. Bu dəfə fərqli idim. Əvvəlcə mostbet withdrawal limit baxdım, sistemdə nə yazılıb öyrəndim. Sonra öz limitimi təyin etdim. Kiçik məbləğ qoydum. Oynamağa başladım. İlk beş dəqiqə uddum, sevindim. Sonra itirməyə başladım. Limitimə yaxınlaşırdım. Birdən özümü saxladım. Düşündüm, “yox, bu gün olmur”. Dayandım. Telefonu yerə qoydum. Limitimi keçmədim.
O gün itirdim. Amma az itirdim. Və ən əsası, özümü idarə edə bildim. Bu mənim üçün kiçik bir qələbə idi. Çünki bilirdim ki, əvvəllər olsaydı, mütləq limitimi aşardım. İndi isə dayanmağı bacarmışdım.
Bir həftə sonra yenə girdim. Bu dəfə şansım gətirdi. Oynadım, uddum. Hesabım böyüdü. Bir ara qazancım mostbet withdrawal limit qədər yaxınlaşdı. Düşündüm, çıxarım, yoxsa davam edim? Qaydama baxdım. Qaydam deyirdi: udanda da limitin var, uduşun yarısını çıxart. Mən də elə etdim. Yarısını kartıma çəkdim. Qalanı ilə oynamağa davam etdim. Bir az da uddum, sonra itirdim, dayandım. O gecə xoşbəxt idim. Yox, çox udduğum üçün yox. Limitimi aşmadığım üçün.
Həmin günlərdə dostum Rəşidlə görüşdük. Söhbət açıldı. Dedi: “Hələ də oynayırsan?” Mən dedim: “Oynayıram, amma indi qaydalarımla”. Dedi: “Hansı qaydalar?” Mən dedim: “Limit. Mostbet withdrawal limit var sistemdə, amma mən öz limitimi də qoymuşam. Nə qədər itirəcəyimi əvvəlcədən bilirəm. Udanda da yarısını çıxarıram”. O güldü, dedi: “Sən işi məntiqə salmısan”. Mən dedim: “Məntiq olmasa, iş olmur”.
O gündən sonra mostbet withdrawal limit mənim üçün sadəcə sistemin qaydası deyil, həm də xatırlatma oldu. Hər dəfə girəndə öz limitimi yoxlayıram. Və bilirəm ki, bu limit məni qoruyur. İndi üç aydır ki, heç vaxt limitimi aşmamışam. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma itirəndə əsəbləşmirəm. Çünki bilirəm ki, limitim çərçivəsində itirirəm. Və bu itki mənim büdcəmə təsir etmir.
Bir gün işdə həmkarım Elmira dedi: “Mən də oynamaq istəyirəm, qorxuram itirəm”. Mən dedim: “Hamı qorxur. Amma qayda qoysan, qorxmaq lazım deyil. Məsələn, mən mostbet withdrawal limit baxıram, öz limitimi qoyuram. Nə qədər itirəcəyimi bilirəm. Biləndə qorxum azalır”. O dinlədi, dedi: “Ağıllı taktikadı”. Mən dedim: “Taktika yox, təcrübədi. Mən bir dəfə limitimi aşmışdım, o gecəni unutmuram. İndi aşmıram”.
Həmin o ağır gün, işdən gəlib əsəbi halda oynayıb itirdiyim gecə indi mənə dərs oldu. O gecə olmasaydı, mən limit qoymazdım. Limit qoymasaydım, bu gün də idarəsiz oynayardım. İndi isə hər şey qaydasında. Həftədə bir-iki dəfə, vaxtım olanda, əhvalım yaxşı olanda girirəm. Həmişə eyni qayda: limitim nədirsə, onu keçmirəm. İtirəndə dayanıram, udanda sevinirəm, amma həddi aşmıram.
Mostbet withdrawal limit mənə bir şey öyrətdi: hər şeyin bir həddi var. Pulun da, oyunun da, əyləncənin də. O həddi bilmək və ona əməl etmək ən böyük qələbədir. Mən o qələbəni qazandım. Və indi arxayınam. Çünki bilirəm ki, hər dəfə limitimi görəndə, əslində özümlə olan razılığımı xatırlayıram. O razılıq məni qoruyur. Və mən ona sadiqəm.
|
|
| |